Tohtori Cyberstein (sarjakuvaromaani)
Klikkaa suuremmaksi (55k)
Cyberstein, sivu30 (148k)
Tohtori Cyberstein

Tohtori Cyberstein voitti 2. sijan Suomen sarjakuvaseuran ja LIKE-kustannuksen järjestämässä Sarjakuvan 100-vuotis-juhlakilpailussa syksyllä 1996. Tuomaristoon kuuluivat dramaturgi Outi Nyytäjä, graafikko Tarmo Koivisto, sekä kustannustoimittajat Päivi Heininen ja Kari Puikkonen. Arvosteluperusteissa albumia kiitettiin erittäin ammattimaiseksi kokonaisuudeksi, jonka osaset ovat tasapainossa.


Tohtori Cyberstein on nimensä mukaisesti mukaelma klassisesta kauhutarinasta. Tieteistarinassa epätoivoinen kyberneetikko joutuu turvautumaan epätoivoisiin keinoihin kamppaillessaan moraalitonta suuryritystä vastaan.
Albumi on jännittävä ja onnistunut sekoitus kauhumoraliteettia, science fictionia ja noir-tyyppistä jännäriä. Huitula ei kaihda filosofisempiakaan ulottuvuuksia, vaan tarina painiskelee tieteen etiikan ja kuoleman lopullisuuden kanssa. Vaikutteita voi löytää 1980-luvun kyberpunk-kirjallisuudesta, eurooppalaisesta jännityssarjakuvasta ja japanilaisen tieteis- mangan teemoista.
Tohtori Cybersteinin sivuja hallitsee Huitulan pistämätön visuaalinen suunnittelu. Kaikki tulevaisuuden kaupunkimaisemasta nimihenkilön luomiin robottihirviöihin on kuvitettu yhdenmukaisesti. Yksityiskohdista, kuten televisio-ohjelman psykedeelisistä lavasteista tai yritysjohtajien hurjista päähineistä, näkee, että jokaiseen kuvaan on uhrattu aikaa ja ajattelua. Sarjakuvan fantasiamaailma on yhtenäinen ja uskottava.

Otto Sinisalo
( Kotimaisia sarjakuvantekijöitä, BTJ 2004 )

 

 

 

 

 

 

 

Index
Comic books
Graphic design
Fantasy gallery
News
Shop
In person
Contact information

Copyright©Huitula. All reproduction prohibited without a written permission.